Over mij

Ik word blij en geniet ervan als ik zie dat de gegeven behandeling weer ontspanning, opluchting of inzicht geeft.
Ik voel me gelukkig als ‘mijn’ cliënt zich weer zichtbaar beter voelt en weer beter weet hoe hij/zij kan handelen.  

Verlichting van pijn en zorgen. Bewust worden van gedachtenpatronen. Inzicht krijgen in jezelf, de situatie.

     Licht op de zaak… in je energie… in je eigen kracht…

                      weer GEZOND, VRIJ en BLIJ 😊

natuurgeneeskunde

“Ik ben blij en dankbaar dat mijn ervaringen en opleidingen mij de mogelijkheid geven om het leven en de wereld een beetje mooier te maken.”

– Sjannie Kurstjens – 

Over mij

Ik ben Sjannie Kurstjens, geboren in 1972 en woon samen met Marco in Neer. Van jongs af aan voel ik me het fijnst buiten. Ik  voel me verbonden met de natuur en vind het fijn om in contact te zijn met mensen en te helpen. Vanwege mijn passie voor de zorg heb ik binnen mijn HBO-opleiding voor facilitair management bewust gekozen voor een richting in de zorg.
Ik vind het belangrijk dat er goede zorg geleverd wordt.

Na 24 jaar op verschillende plaatsen in verschillende zorginstellingen binnen de facilitaire dienst gewerkt te hebben merkte ik dat ik mijn passie steeds minder vorm kon geven. Zorgorganisaties worden steeds groter, waardoor de afstand tot de zorg voor mij groter werd.

Door een burn-out op 28 jarige leeftijd ben ik met zowel reguliere zorg als complementaire zorg in aanraking gekomen. Ik voelde me sterk aangetrokken tot de holistische mensvisie en ben gefascineerd hoe het menselijke leven gevormd/beïnvloedt wordt, en ook hoe gedachten en ervaringen invloed hebben op het welbevinden. De verschillende ervaringen van complementaire zorg hebben mij de weg gewezen naar lichamelijke psychosociale therapie. Door een mindfulness training in 2011 kwam Reiki op mijn pad. Daar is het begin gelegd van zelf zorg verlenen.

In 2016 heb ik de sprong gewaagd. Door een fusie bij mijn werkgever voelde ik steeds meer behoefte een ander pad in te slaan. Ik had wel nog werkplezier bij bepaalde projecten en werkzaamheden, maar de passie kwam steeds minder tot uiting. Ik miste iets… Na wijs beraad en coaching voor zelfreflectie ben ik met de registeropleiding tot E.E.N.® therapeut gestart aan het Instituut voor E.E.N.® in Panheel. Inmiddels mag ik mezelf al 3 jaar erkend E.E.N.® therapeut noemen, en heb ik de nodige certificering en licentie behaald, zodat de E.E.N.® therapie gedeclareerd kan worden bij de zorgverzekeraar.

Ik geniet met volle teugen van de mooie behandelingen, prachtige bevindingen en het ervaren van het zelf herstellend vermogen van mensen. Elk mens is uniek, elk mens ervaart op zijn eigen manier wat het leven brengt. Het blijft fascinerend om dat te aanschouwen en hierin te mogen ondersteunen.

Meting emoties en gedachtenpatronen

Opleiding

Jaarlijkse bijscholingen (2020-2024)
Elk jaar bijscholing van Medische Basiskennis, Psychosociale Basiskennis door een SNRO en KTNO geaccrediteerd instituut
EHBO jaarlijks volgens de richtlijnen van het Rode Kruis. 
Voor 2024 al aangemeld voor de bijscholingen.

Masterclass Praktische suppletie toepassen (oktober 2024)
Welke voedingsstoffen komen we vaak tekort? Welke opbouw kun je het beste toepassen? Welke voedingsstoffen zijn bij veel mensen een oorzaak van vermoeidheid en ‘wattig hoofd’. Hoe kan dit aangepast?
Masterclass gevolgd bij Connext College. 

De kern op tafel (maart 2023)
Door snel tot de kern te komen, kan de therapie efficiënter zijn. bovendien weet een cliënt dan ook in de te toekomst beter waar de oorzaak van ‘pijn’ die wordt ervaren vandaan komt. 
Training gevolgd bij Chrit Werdmöller-Smeets, Praktijk Chrit.

Blended basistraining Positieve Gezondheid (aug – sept 2022)
Positieve gezondheid stelt niet de ziekte centraal, maar een betekenisvol leven van mensen.  De nadruk ligt op de veerkracht, eigen regie en het aanpassingsvermogen van de mens in plaats van de beperkingen of ziekte zelf. Bekend als “het gezondheids-spinnenweb” van Machteld Huber. 
Via Fontys Paramedische hogeschool, certificaat behaald op 30-09-2022.

Bijscholingsmodule Enneagram – DSM 5  (aug – nov 2021)
Deze module behandeld de 9 Enneagram persoonlijkheden in relatie tot de DSM 5. Het Enneagram is een model om kernkwaliteite te ontdekken en te onwikkelen. Door ziekte ontstaan vervormingen, welke een relatie hebben met de ziekten uit de DSM5. 
Bij instituut voor Energetische Eclectische Natuurgeneeskunde (E.E.N.®) , SNRO en KTNO geaccrediteerd, certificaat behaald op 4 november 2021. 

Registeropleiding E.E.N.® therapeut (okt 2016 – jan 2020)
HBO opleiding bij het instituut voor Energetische Eclectische Natuurgeneeskunde (E.E.N.®), door SNRO en KTNO geaccrediteerd. Bestaande uit de volgende studiejaren:  
– 2016-2017: medische basiskennis, registeropleiding volgens plato-norm
– 2017-2018: basisjaar E.E.N.® therapeut
– 2018-2019: verdiepingsjaar E.E.N.® therapeut
– 2018-2019: psychosociale basiskennis, 
                   Thesis over hooggevoeligheid en Burn-out
– 2019-2020: Afstuderen met intervisie, stage, onderzoek en scriptie. 
                   Scriptie en onderzoek: “De invloed van werk op de gezondheid”
Diploma 26 januari 2020. Cum laude geslaagd.

Muziekwaterbedtherapie (juni 2018 – maart 2019)
Cursus, verzorgd door “Het muziekwaterbed” te Roermond. 
Math Hansen, grondlegger van het muziekwaterbed, leerde ons de muziekwaterbedtherapie toe te passen. Lessen in anatomie, pathologische verschijnselen, communicatie en therapeutisch gedrag vulden de praktijklessen aan. Certificaat maart 2019.

Cursus Chakra’s, de energetische anatomie van de mens (apr-juni 2017)
Door Liesbeth Schroen, “De Vlindertuin” Heythuysen, SNRO geaccrediteerd.
Kennis over energiecentra lichaam, oosterse geneeswijze. 
Certificaat juli 2017

EFT (apr 2016 – okt 2016)
Training georganiseerd door Balans Training, drs. S.A. de Nie, Arnhem.
Niveau 1 (practitioner): certificaat april 2016
Niveau 2 (master): certificaat oktober 2016

Reiki (okt 2012 – dec 2015)
Cursussen, door Liesbeth Schroen, “De Vlindertuin” te Heythuysen.
Reiki I – Reiki II – Reiki IIIA  
Certificaat 2013, 2014 en 2015.

“Ik vind het telkens weer fascinerend om te zien hoe goed mensen ontspannen en dat hun fysieke pijn vermindert, of zelfs helemaal verdwijnt”

– Sjannie Kurstjens – 

Missie en Visie

Het is mijn missie om jou te begeleiden je zelf-herstellend vermogen te activeren en je bewuster te maken. Daardoor voel je je meer ontspannen, vrijer van ballast en ervaar je meer rust. 
Dan kun je weer zijn wie jij echt bent: in je eigen kracht.

Visie
Ik ben er van overtuigd dat jij in de kern krachtig, prachtig en volmaakt bent. Door ervaringen en gebeurtenissen kun je de verbinding met die krachtige bron niet meer goed voelen. Dat ervaar je als pijn of ziekte. Ik weet dat jij uniek bent, daarom werk ik eclectisch. Zo kan ik optimaal bij jou aansluiten en herontdek jij je eigen kracht.

In mijn beleving is het leven er om te leven en te leren van de ervaringen die ons vormen en de mensen die ons raken. Sommige ervaringen zouden we het liefst uit ons leven willen laten verdwijnen, maar juist díe ervaringen hebben het grootste groeipotentieel.

Ik werk vanuit holistisch perspectief: onze ervaringen hebben invloed op ons denken, onze emoties, ons lichaam en onze omgeving en is er een wisselwerking tussen allen. Doordat we sommige ervaringen niet (direct) kunnen verwerken ontstaan er blokkades in emoties en gedachtenpatronen. Hier kan ons lichaam op gaan reageren door pijn en ziekte.

Ervaringen

Enkele ervaringen van cliënten…

Cliënt N. ontving EFT behandeling ter voorbereiding op assessment:
“Vanwege een reorganisatie moest ik een assessment doen voor de nieuw ingedeelde banen. Ik was helemaal niet blij met de situatie en was erg gespannen voor dat assessment. Na de EFT sessie met Sjannie was die spanning grotendeels weg. Op de assessment dag zelf kwam de spanning wel weer iets terug. Ik kreeg een zogenaamd “toneelspel” waarvoor ik me in 10 minuten moest inlezen. Tijdens het inlezen nam de spanning toe, maar ik herinnerde me de oefening die Sjannie me had gegeven en paste die toe.  Ik heb de assessment met goed gevolg afgelegd. Later kreeg ik zelfs de vraag wat ik had gedaan tijdens de 10 minuten. Ik was volgens de assessor veel meer ontspannen na die tijd. Ik moest glimlachen… “

Cliënt J. ontving E.E.N.® therapie na veranderingen in haar werk:
“In periodes van verandering van baan en in een proces waarin ik ging kiezen voor een nieuwe stap in mijn carrière heb ik Sjannie meerdere keren gesproken en sessies gevolgd. Zij is een zeer goed klankbord. Ze luistert en zal je geen ongewenste tips geven, maar spiegelt terug wat je zegt, wat ze ziet en constateert. Daardoor lukte het om uitdagingen anders te benaderen wanneer een vaste mindset mij blokkeerde. Vastlopen overkomt je dan niet meer, je kunt keuzes maken en weer doorgaan.
Ze gaf me steeds het gevoel dat ik oplossingen kan vinden voor alle kwesties waar ik tegenaanloop en dat er geen foute keuzes zijn.”

Begeleider van cliënt muziekwaterbedtherapie schrijft op linkedIn:
Afgelopen vrijdag mocht ik de kundigheid en expertise ervaren van een therapiesessie met het muziekwaterbed. De locatie is gemakkelijk te vinden en er is voldoende parkeerplaats. Alles geschiedt volgens de voorschriften van het RIVM.
Sjannie ging heel respectvol met de cliënt om, stelde hem op zijn gemak. Na de intake en het afhandelen van de administratieve verslaglegging, legde Sjannie precies uit hoe de therapie zou verlopen, wat de cliënt kon verwachten en ze bleef gedurende de hele sessie heel goed monitoren hoe hij op de behandeling reageerde. Cliënt vond het een bijzondere behandeling die zeker voor herhaling vatbaar was.”

“Na het plotseling overlijden van mijn vader voelde ik me intens verdrietig. 

Ik had ‘toevallig’ een afspraak staan om kennis te maken met het muziekwaterbed. Dat voelde zooo louterend, alsof ik op een heel liefdevolle manier omarmd werd. 

Mijn verdriet stroomde als het ware weg. 

Zo blijkt wel.. niets is toeval..”

– Cliënt muziekwaterbed-


Sjannie Kurstjens, Praktijk voor Natuurgeneeskunde
Sjannie Kurstjens heeft een erkende Registeropleiding E.E.N.® Therapie gevolgd. Haar praktijk voldoet aan de Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen Zorg (Wkkgz) en de Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza). 

Sjannie Kurstjens, Praktijk voor Natuurgeneeskunde is aangesloten bij de volgende beroepsorganisaties :
– Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT/ CAT vergoedbaar),
– Complementaire Kwaliteitstherapeuten (CK)
En ingeschreven in het kwaliteitsregister voor therapeuten in de complementaire gezondheidszorg (
RBCZ).
Haar registratie is zichtbaar: www.rbcz.nu/therapeuten 

Therapeuten aangesloten bij CAT-vergoedbaar en CK vallen onder Wkkgz-klachtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT)GAT is een door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport erkende geschillen-instantie. Voor meer info over de klachtenregeling klik hier.

Een Therapeut aangesloten bij CK valt onder het tuchtrecht aangeleverd door het RBCZ; het TCZ (Tuchtcollege Complementaire Zorg):  www.tcz.nu 

Prestatiecodes:
24513 Behandeling lichaamsgerichte psychotherapie
24005 Behandeling overige natuurgeneeskunde

Op grond van de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO) is een zorgverlener verplicht een medisch dossier bij te houden.
Het dossier wordt beheerd volgens de AVG-verordening.  
Op grond van de beroepscode en het wettelijk geregeld medisch beroepsgeheim heeft een therapeut geheimhoudingsplicht.
Alleen u heeft zelf recht op inzage van uw dossier.

Meer informatie:
Algemene voorwaarden;
Privacy verklaring en cookies policy (AVG)
Behandelovereenkomst blanco 
Toestemmingsformulier minderjarigen, blanco
– Klachtenregeling GATgeschillen.nl: “ik heb een klacht, wat nu?”